Emanuel 1  Emanuel Platino

Emanuel Platino woont in Rotterdam, maar komt oorspronkelijk uit Italië. Hij studeerde aan verscheidene conservatoria in Nederland en  studeerde uiteindelijk af in Hilversum als studio-technicus en muziekproducer. Hij deed mee aan diverse sessies met o.a. Candy Dulfer en Hans Dulfer en speelde met verschillende bands/artiesten zoals;

Sandra van Nieuwland,
 Waylon,
 Nikki, Postman,
 Bo Saris (voorheen Boris),
 Soulvation, Do, Treble, Valensia,
 Robbie Valentine,
 Mondane, Spencer, Sêna, Linq (voorheen Bushira),
 Jeannine La Rose en
 E-life.

Van bovengenoemde artiesten en bands heeft Emanuel niet alleen singles en albums ingespeeld, hij heeft met hen ook op de hoofdpodia gestaan van verschillende festivals, zoals Noorderslag, Lowlands, North Sea Jazz, Parkpop, Concert at Sea, 538 Museumplein, Paaspop,
 Dauwpop, Appelpop, Mundial, Elastiek, Uitmarkt Amsterdam.

Hij heeft in vele concertzalen opgetreden, zoals
 Paradiso, Melkweg, Panama, Patronaat, Paard van Troye, De Watt, Oosterpoort, Gigant, Tivoli
Mezz, 013, Effenaar, Brabanthallen, Heineken Music Hall en Ahoy.

Van 2000 t/m 2005 is Emanuel zeer actief geweest als producer en componist voor het R&B/HipHop-label Soul Relation (opgericht door Brian Busby) en Edel Records.

Sinds 2011 is Emanuel weer actief als muziekproducer, arrangeur en componist voor o.a. Anja Wessels (finalist X-Factor 2007 en Nationaal Songfestival 2004).

Naast bassist en producer werkt Emanuel als muziekdocent voor de Zadkine-Popacademie in Rotterdam. Hij geeft o.a. basgitaarlessen, muziektheorie en bandcoaching.

Emanuel Platino:  http://www.platino.nl