Anja1

Anja Wessels is een Rotterdamse zangeres die bekendheid verwierf toen zij in 2004 deelnam aan het Nationaal Songfestival met het nummer Heart of Stone. Zij behaalde daar een finaleplaats door haar voorronde te winnen. Ondanks lovende kritieken van de jury won zij de finale niet. Anja kreeg uiteindelijk wel de meeste publieksstemmen, waardoor zij als tweede eindigde.

Op dit moment kent men Anja Wessels vooral door haar deelname aan de  1e editie van het RTL-4 programma X-factor. In 2007 behaalde zij in deze competitie een 4e plek en werd daarmee winnares van de categorie 26 jaar en ouder. Volgens velen had Anja verreweg de beste stem. Ook coach Henk Temming (Het Goede Doel) was altijd zeer lovend over zijn kandidate.

Anja is dan ook al meer dan 25 jaar in de muziek actief. De zangeres heeft zich vooral ontwikkeld door met verscheidene bands zowel eigen werk als covermateriaal live op de Nederlandse podia te brengen. Zalen als Paradiso in Amsterdam en ’t Paard van Troje in Den Haag zijn voor Anja niet onbekend.  Naast zangeres is Anja ook werkzaam als vocal coach en uitspraakcoach. Verder componeert en schrijft ze haar eigen muziek. Kortom, een muzikale duizendpoot!

Nu, aan het begin van het nieuwe jaar, staat Anja op het punt haar debuutalbum aan de wereld te presenteren. Het album “One” zal in de loop van 2015 verschijnen, waarop, naast 9 andere original songs, ook Heart of Stone in een nieuwe uitvoering te beluisteren zal zijn.