Olaf  Olaf Fase

Op zijn twaalfde kreeg Olaf zijn eerste drumstokken. Na een aantal jaren drumles, deed hij op zijn 17e auditie voor de HAVO voor Muziek en Dans, werd aangenomen en doorliep deze opleiding met succes. Vervolgens won hij in 1995 een beurs voor een studie aan het Drummers Collective in New York. Hij kreeg daar les van drummers die speelden met de allergrootste namen in de muziekwereld (o.a. Paul Simon en John Scofield). Na de HAVO voor Muziek en Dans werd Olaf aangenomen op het Rotterdams Conservatorium en studeerde daar in 2002 af met een 8. Tussendoor won hij ook nog even de Tama Drummers Award, een talentenwedstrijd voor drummers uit de Benelux.

Tussen 2002 en 2006 werkte Olaf samen met o.a. Wouter Hamel, Franklin Brown en Maxine, Berget Lewis, Jacqueline Govaerts en het meidentrio Treble. In 2006 werd de laatste gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In meer recente jaren speelde Olaf met Bushira en Waylon. Toen hij in 2010 ging drummen bij de feelgood-musical “The Crazy Shopping Tour” ging een langgekoesterde wens in vervulling. Daarna volgden nog de musicals “Zorro” en “Sister Act”. In 2013 speelde Olaf als drummer bij Nielson, bekend van ‘De beste singer-songwriter’ van Nederland. Sinds vorig jaar is Olaf bandlid van Slagerij van Kampen.

Olaf geeft zijn kennis en ervaring als drummer ook graag door aan jongere generaties. Zo werkt hij al vanaf 2004 samen met Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) voor de slagwerkkrant, het tijdschrift voor drummers in Nederland, waarin zij samen maandelijks een cursus voor drummers schrijven.

Olaf Fase:  http://www.olaffase.info