David  David Clarkson

David Clarkson werd geboren in Tilburg op 24 november 1976. Nadat hij 3 jaar les van drummer Juan van Emmerloot had gekregen, werd hij in 1994 op het Conservatorium van Rotterdam aangenomen. Daar kreeg hij les van o.a. Fred Krens, Peter Ypma en Ad de Jong. Na 2 jaar verhuisde David zijn opleiding naar Hilversum en Amsterdam, waar hij les kreeg van ‘speed-reader’ Marcel Serierse.

David speelde als drummer met diverse bands, zoals o.a. Millstreet, Big Nick en the Pianohouse. Artiesten als Valensia, Robby Valentine, Nikki (idols), Sena en Spencer Cruz werden door hem begeleid bij live-optredens en/of studio-opnamen.

David zag concertzalen als Paradiso, 013, Mezz, de Brabanthallen en WATT. Verder was hij regelmatig te vinden in studio’s als Wisseloord en Bullet Sound.

Intussen kreeg David ook interesse in studiotechniek door menig bezoekje aan geluids –en mixgoeroe John Sonneveld (bekend van o.a. Anouk, De Dijk en Golden Earring), die hem de fijne kneepjes van het vak studiotechnicus, van geluidsregistratie tot het maken van eindmixen, bijbracht. E.e.a. heeft ertoe geleid dat David besloot zijn eigen project-studio “Setro-Sound” op te richten.

In deze studio heeft David Clarkson gewerkt aan producties van verschillende artiesten. Hij is ook verantwoordelijk voor de eindmixen van het album “One”.

David Clarkson:  http://www.davidclarkson.nl