Emanuel2 Emanuel Platino (production & bass)

Dit album was mijn grootste uitdaging ooit. Anja heeft me veel ruimte gegeven en gegund, waardoor ik mijn grenzen heb kunnen verleggen. Ik ben haar zeer dankbaar voor haar vertrouwen. Zij heeft me niet één moment in de steek gelaten en heeft niet getwijfeld aan mijn visie en kunnen. Het was ook bijzonder om met iemand te mogen werken die net zo kritisch is als ik. We wisten wat we wilden en daar zijn we voor gegaan. Er zijn geen tot zeer weinig concessies gedaan. De lat werd gelijk hoog gelegd, zelfs hoger dan wat eigenlijk mogelijk was. Dat kan je nu tot in elke partij, sound en noot horen, ervaren en beleven. Volledig toegewijd aan de muziek en in dienst van het talent waarover we mogen beschikken, hebben we EEN album kunnen maken waar ik erg trots op ben. We zijn ONE geweest, van het begin tot het eind.

David  David Clarkson (drums & mixing)

Toen Emanuel Platino mij benaderde om mee te werken aan het album “One”, heb ik natuurlijk meteen ‘ja’ gezegd. Al snel waren wij het erover eens hoe het album zou moeten klinken, met een hele prettige samenwerking als gevolg. Alles blijft een leerproces, en dat geldt zonder meer ook voor dit album; de uitdaging om de authenticiteit van een bepaalde sound en spel weer te geven, hield ons zeer scherp en we bleven alert op alle details van alle lagen en processen die dit album nodig had. De mix was een plezier om aan te mogen werken en ik heb zeer genoten van de artistieke vrijheid die Anja en Emanuel mij gunden, om zo tot een mooi resultaat te komen. Vertrouwen in elkaars talent schept een Eenheid, en dat is bij “One” heel duidelijk te horen.

Kurt  Kurt Amat (guitars)

Dit was waarlijk een avontuur waar ik met plezier aan heb mogen deelnemen. Anja en Emanuel (producer) hadden een duidelijk beeld over hoe de liedjes moesten klinken; allebei zijn ze kritisch en kunnen ze ‘veeleisend’ zijn. Tegelijkertijd zijn ze enthousiast en gemotiveerd naar buiten toe en dat hoor je terug in het eindresultaat…top! Ik vond het een eer om als muzikant hieraan mee te doen en de gewenste sound neer te zetten. Anja’s debuut plaat “One” is een samenhang van mooie verhalen verpakt in verschillende stijlen muziek zonder dat de essentie verloren gaat, ingespeeld door een grote groep gemotiveerde en gedreven muzikanten, waarvan de arrangementen en partijen als puzzelstukjes goed in elkaar zijn gezet door Emanuel.

Olaf  Olaf Fase (drums)

Wat een mooi avontuur om op Anja’s debuut-cd een aantal tracks in te mogen drummen. Met Anja werk ik al sinds jonge leeftijd samen. Ik wist dat ze al geruime tijd met het idee speelde om haar eigen werk aan een groter publiek te presenteren.  En het is haar gelukt! Ik ken haar als een zangeres die met minder dan het allerbeste resultaat geen genoegen neemt. Samen met producer Emanuel Platino en geluidstechnicus/drummer David Clarkson, heeft ze een sound neergezet die ook echt bij haar past. Ik heb tijdens dit proces kunnen zien dat je droom verwezenlijken niet betekent dat je alleen maar even je liedjes inzingt. Anja heeft alles op alles gezet om deze cd te kunnen maken. Ik heb een ongelofelijk respect voor haar prestatie en ben supertrots dat ik op deze cd mocht spelen.

 Evert Evert Aalten (keys)

Als toetsenist ben ik van de oude mechanische orgels en piano’s en dat bleek goed te passen bij het album van Anja Wessels. Na een eerste kennismaking met Anja was ik al onder de indruk van haar inspirerende en vermakelijke persoonlijkheid! Dit album klinkt goed; mijn rol als toetsenist is een bescheiden bijdrage aan de enorme hoeveelheid werk die in dit album gestoken is. Het was me een groot genoegen hieraan mee te werken!

Silke  Silke Kammer (backing vocalist)

Wat zijn de opnamen mooi geworden met de mastering! Goede keuze. En zo is het eigenlijk met alles in het proces gegaan. Ben je goed in het maken van keuzes? Nog een talent erbij. In ieder geval weet je wat je wilt, je weet hoe het moet klinken, je weet het over te brengen en je kunt het ook nog voordoen. Het was een plezier met jou en Emanuel te werken; ontspannen, kritisch, humorvol en met appeltaart!! Gefeliciteerd met “One” en het hele traject dat jullie zijn gegaan. Dank je wel voor de uitnodiging!!

Debby  Debby Sies (backing vocalist)

Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad met Anja, Emanuel en Silke!! Ik hoop dat iedereen dit album net zo te gek vindt als ik, want Anja’s hele ziel en zaligheid zit er in en ik ben trots dat ik deelgenoot mocht zijn van het proces!!

Ferry  Ferry Lagendijk (hammond organ)

Na mijn terugkomst uit LA, waar ik een tijdje woonde, was dit de eerste (studio)sessie die ik weer deed in NL. Het was heerlijk om terug te zijn in ons koude kikkerlandje, en vooral dat ik meteen weer mocht samenwerken met zulke lieve en talentvolle mensen. Anja heeft een prachtige stem en, wat nog veel meer waard is, een prachtige persoonlijkheid. Dankbaar dat ik mocht meewerken aan dit album!

Berthil  Berthil Busstra (piano)

Ik kende Anja nog niet, dus toen ze mij vroeg om een nummer in te spelen voor haar CD, was ik aangenaam verrast en ook gereserveerd; dat zal beroepsdeformatie zijn. Gelukkig was het een heel mooi liedje en zong Anja het prachtig. We klikten vrij makkelijk en daardoor stond het er zo op. Emanuel weet wat hij doet, en het eindresultaat klinkt erg goed!!

Michel  Michel Ebben (banjo & mandolin)

De eerste keer dat ik hoorde van “One”, het debuutalbum van Anja Wessels, was toen Emanuel Platino mij vroeg om banjo en mandoline in te spelen voor 2 songs. Tuurlijk, ik vond dat een eer! Emanuel is een pro en zeer gedreven, Anja is een geweldige zangeres (en later bleek – ik kende haar nog niet – ook een geweldig aardig persoon). Hij stuurde mij 2 prachtige songs (titels), ik luisteren en alvast ideeën bedenken. We spraken af op een vrijdagmiddag in mijn studio. Emanuel zat vol ideeën en vol visie. Het stond er in no-time op! Een prachtig project met als resultaat een super en oprecht album!

Bert                                                                        Bert Damsma (trombone/arrangement Greenhorns hornsection)

Toen Anja belde of ik met een nummer de blazerssectie wilde regelen en arrangeren, twijfelde ik geen moment! Anja stond (staat) ook altijd voor mij klaar (achtergrondkoortje RockOpera bijvoorbeeld). Voelde me ook wel vereerd. Tenslotte kent ze genoeg anderen. Snel wat vriendjes opgetrommeld en meteen had ik een ideetje bij “Take me to the Bridge”. Na wat artistiek sparren met Anja’s producer Emanuel Platino, werd er live in de studio nog aan het arrangement gesleuteld (ik ben niet makkelijk haha) en hebben we het uiteindelijk die middag ingespeeld. Ik wilde nog een saxsolo erin, OK, dan maar over de zang heen. Leuke middag en de stemmen van Marcel en Anja passen prima bij dit nummer. Ik heb jaren met Anja gewerkt en haar ‘workethic’ altijd zeer gewaardeerd! Ik hoop niet dat het de laatste samenwerking was. Geniet bij het luisteren zoals wij genoten hebben bij het spelen!

        Lior Kuperberg           Charli Green  Kitty Looten        Wouter Bolhaar

 

Norman  Norman Pattiwael (percussion)

Ik ben altijd erg vereerd als mij gevraagd wordt een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld een CD. In dit geval ben ik extra vereerd en trots dat het van Anja is, omdat ik haar ken als een kritische muzikante die goed weet hoe ze wil dat iets klinkt. Dat ze mij benaderd heeft om die muzikale beelden mede in te kleuren, ja, dat vervult mij met trots. Het werken met Emanuel was een feest. Ik houd ervan om met mensen te werken die zaken ‘niet als vanzelfsprekend’ nemen en dat gevoel had ik bij hem (en trouwens ook bij Anja). Goed nadenken welk verhaal je wilt vertellen en welke sound daar precies bij hoort en hoe die sound exact te vangen. Hoe zeggen Amerikanen dat? Serious abouth their craft. Ik houd ervan, ik leer ervan. Dank hiervoor!

Ulrich  Ulrich de Jesus (acoustic guitar)

Ik ken Emanuel van een hele hoop jaren terug en had hem lange tijd uit het oog verloren, totdat we plotseling weer samen het podium deelden. Dat voelde als vanouds en daarom leek het Emanuel leuk om mij de gitaarpartij van “Be Strong” te laten inspelen. Hij heeft het allermooiste uit me getrokken. Preps voor hem en Anja, voor de mooie muziek en inspiratie en de pasta’s niet te vergeten! 😉

Marcel Duprix  Marcel Duprix (male lead vocal)

Ik werd ‘out of the blue’ gebeld door Anja om een duet met haar te zingen. Nadat ik een paar stukken had gehoord wist ik meteen dat ik m’n stem wilde lenen voor deze plaat. De muzikaliteit en vakmanschap spatte van de songs af. De studio is mijn speeltuin. Als je met vakmensen mag werken is het een echt feestje. Ik heb een topdag gehad met Anja en Emanuel en ik ben heel trots op onze prestatie. Het kan niet anders dan dat de muziekliefhebber dit door zijn speakers gaat horen.

Duncan  Duncan de Moor (backings)

Anja is voor een lange tijd mijn coach geweest. Niet alleen op vocaal gebied, maar ook op het gebied van het interpreteren van covers, het schrijven van eigen werk en vooral ook het verbeteren van mijn lyrics. Anja is iemand waar je op terug kunt vallen en die helpt waar ze helpen kan. Toen zij om mijn hulp vroeg, twijfelde ik dan ook niet. Ik mocht, samen met een aantal andere vocalisten, koorwerk inzingen voor het album “One”. Een super ervaring en het resultaat mag er wezen! Anja, je bent een inspiratie voor velen en zo ook voor mij. There’s only ONE like you!

Froukje  Froukje Swart (backings)

Zondagochtend ging de wekker heel vroeg voor een lange rit naar de studio in Hellevoetsluis; ik zou backings gaan inzingen voor de cd van Anja. Het zingen van de hoogste sopraanpartijen was nog best een uitdaging op de vroege ochtend, maar met een hoop humor en onder leiding van Anja en Emanuel (wat een goed team!) is iedere noot op de opname geknald. En wat is het resultaat mooi geworden!

Pieke  Pieke Janssen (backings)

Ik houd het kort, want het gaat niet zozeer om mijn woorden, maar des te meer om het fantastische eindresultaat waar ik vocaal mijn aandeel in mocht hebben! Ik kende Anja (wat een Voice!) nog niet toen ze mij via facebook benaderde en vroeg of ik naast perfect Nederlands ook “flawless” English kon zingen! Gelukkig liet ze zichzelf overtuigen door naar een aantal tracks te luisteren waarmee ik door de ballotage kwam. Haha! Het leek me heel tof om als een van de vele vocalisten deel uit te mogen maken van het koorwerk.. Ik reed zo op een dag naar Hellevoetsluis voor mijn blind date met Anja, producer Emanuel Platino en nog een aantal topvocalisten. Geduldig op mijn beurt wachtende en daarna zelf aan de bak, genoot ik van de energie, de professionaliteit, het enthousiasme, de passie en de chemie tijdens de opnames. Ik had al veel gedaan, maar dit bleek voor mij een even unieke als plezierige ervaring die ik voor geen goud had willen missen! Als je het album beluistert, kom je erachter dat het elke gespeelde, gezongen en geproduceerde noot waard is geweest, want het is helemaal af! Dankbaar als ik ben, was het me een eer en een genoegen hier “een stemmetje” aan te mogen bijdragen.

Gwenn  Gwenn Wientjes (backings)

Ik kende Anja als live zangeres in een kleine akoestische setting waarbij ze je direct en volledig weet in te pakken. Ik kende Anja ook op een groot podium; magistraal, zelfs met camera’s tijdens een live uitzending op tv. Nu ken ik Anja ook in de studio; met een piano geeft zij relaxed en feilloos aan wat zij wil, en is hierbij de gedroomde zangcoach. Het resultaat is ernaar. Enjoy!!

Patrick  Patrick van der Hoeven (backings)

It has been such a privilege for me to have been given the opportunity to contribute to this magnificent album and to work with Anja and many great singers and musicians as well. I have experienced Anja as a very gifted and disciplined artist, very devoted with love and care towards her surrounding team. With this album she has really succeeded in taking many souls to ONE voice, as it is a reflection of her inner harmony, reaching out for the heart to embrace. “Dear Anja, I’ve really enjoyed the mission! You just call on me whenever!”

Brian Gardner  Brian Gardner (mastering)

I took this on as a personal project, because I was impressed with the apparent skills with which this album had been made. Other than that, I’ve always had to refrain from trying to come up with a phrase or comment on albums as I attempted many years ago. It became a problem and in short I have to stay out of that arena 🙂